Gepubliceerd
op

Tachograaf retrofit: Bespaar tijd en geld, Start nu!

Hoewel de invoering van de Slimme Tachograaf 2 is uitgesteld, is het voor transportbedrijven cruciaal om vooruit te plannen, vooral als het gaat om de tachograaf retrofit. Recente informatiebijeenkomsten van TLN hebben aangetoond dat veel bedrijven nog geen concrete plannen hebben voor deze belangrijke stap. Dit artikel benadrukt het belang van tijdige actie.

Waarom nu handelen voor tachograaf retrofit?

Het tijdig inplannen van uw tachograaf retrofit kan aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen opleveren. Door de retrofit van de Slimme Tachograaf 2 te combineren met de reguliere tweejaarlijkse ijking, kunnen bedrijven niet alleen kosten besparen, maar ook een gelijkmatige verdeling van tachograafvervangingen realiseren. Dit vermindert het risico op tekorten en overbelasting van werkplaatsen.

Beschikbaarheid van de smart tachograaf 2 voor retrofit

TLN uit zorgen over de beschikbaarheid van voldoende tachografen voor zowel nieuwe voertuigen als voor de retrofit. De huidige leverancier VDO richt zich voornamelijk op truckfabrikanten voor de nieuwe deadline van 21 augustus. Stoneridge, een andere belangrijke producent, heeft nog geen exacte datum voor de beschikbaarheid van hun Slimme Tachograaf 2 aangekondigd.

Belangrijke data voor de tachograaf retrofit

De deadlines voor de tachograaf retrofit zijn vastgesteld: 1 januari 2025 voor voertuigen met digitale en analoge tachografen, en 19 augustus 2025 voor voertuigen met de eerste versie van de Slimme Tachograaf. Naar schatting zal ongeveer 50% van de 6,2 miljoen vrachtwagens in Europa een retrofit ondergaan. Dit betekent een enorme vraag naar nieuwe tachografen in de komende twee jaar.

Conclusie: Tachograaf retrofit niet uitstellen

Hoewel de uitgestelde invoering van de Slimme Tachograaf 2 enige ademruimte biedt, is het essentieel om vooruit te plannen en actie te ondernemen. Door nu te handelen, kunnen transportbedrijven zichzelf veel stress en extra kosten in de toekomst besparen. Zorg ervoor dat uw tachograaf retrofit tijdig wordt ingepland en uitgevoerd.

Waar kun je een retrofit laten uitvoeren?

Een tachograaf retrofit mag alleen worden uitgevoerd in een garage met de juiste certificering. Onze monteurs hebben de nodige kennis en certificeringen om een breed scala aan tachograafservices vakkundig uit te voeren.

Maak nu een afspraak bij een servicepunt in de buurt

Ben jij klaar voor de overstap?

De overstap naar het Mobility Package brengt grote veranderingen met zich mee. We raden je aan om op tijd in kaart te brengen wat de impact gaat zijn voor jouw onderneming.

Heb je hulp nodig of wil je een offerte ontvangen?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!