Blog
Gepubliceerd
op

Vraag op tijd je Gen3-chauffeurskaart aan

Met de introductie van de smart tacho 2 zijn er ook nieuwe eisen gesteld aan de chauffeurskaarten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten die je moet weten over de Gen3-chauffeurskaart.

De Gen3-chauffeurskaart uitgelegd

De Gen3-chauffeurskaart, ook bekend als G2V2, is de nieuwste versie van de tachograafkaart, speciaal ontworpen voor gebruik met de smart tacho 2. Deze kaart registreert nauwkeurig je rij- en rusttijden, een onmisbaar element voor elke professionele chauffeur. Sinds 21 juli 2023 is deze kaart beschikbaar via het Kiwa Register.

Waarom een nieuwe chauffeurskaart?

Ondanks dat bestaande kaarten compatibel zijn met de smart tacho 2, biedt de Gen3-kaart significante voordelen. Deze kaarten hebben een uitgebreidere opslagcapaciteit, cruciaal vanwege de verlengde opslagperiode van 28 naar 56 dagen. Dit betekent dat je als chauffeur meer data bij je moet hebben. Bovendien ondersteunt de nieuwe kaart geavanceerde functies van de smart tacho 2, zoals automatische grensdetectie en de nieuwe laden/lossen-functie.

Herkenning van de nieuwe kaarten

Je kunt de Gen3-chauffeurskaarten herkennen aan het kenmerkende nummer 0039, dat je vindt rechtsonder op de kaart. Dit maakt het eenvoudig om te bepalen of je de meest actuele kaartversie in bezit hebt.

Hoe vraag ik een Gen2-kaart aan?

Het aanvragen van de Gen3-chauffeurskaart verloopt via het Kiwa Register. Het is raadzaam dit tijdig te doen, vooral als je verwacht met een smart tacho 2 te gaan rijden. Hoewel je huidige kaart nog geldig kan zijn, garandeert de nieuwe kaart dat je optimaal gebruikmaakt van alle functies van de smart tacho 2.

Conclusie

De Gen3-chauffeurskaart markeert een belangrijke vooruitgang in tachograaftechnologie, met meer mogelijkheden voor chauffeurs om hun rij- en rusttijden nauwkeurig te registreren. We raden je aan om jouw exemplaar tijdig aan te vragen om alle voordelen van de smart tacho 2 te benutten. Voor meer informatie en het aanvragen van de kaart, bezoek de website van Kiwa Register:
Kiwa Register – Smart Tacho 2 Bestuurderskaart.

Ben jij klaar voor de overstap?

De overstap naar het Mobility Package brengt grote veranderingen met zich mee. We raden je aan om op tijd in kaart te brengen wat de impact gaat zijn voor jouw onderneming.

Heb je hulp nodig of wil je een offerte ontvangen?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!